Menu Sluiten

Beweging | Ouderengymastiek | Vaart Welzijn

by
131 131 people viewed this event.

Seniorensport
Bent u een thuiswonende senior al dan niet met een lichamelijke beperking en wilt u graag bewegen? Kom langs en beweeg mee! Een sportoutfit is niet nodig. Kleding die gemakkelijk zit en goede (platte)schoenen is genoeg. Tijdens de les is niets verplicht, iedereen doet wat hij/zij kan. Het doel is het algemene welzijn te bevorderen. De beweegactiviteiten zijn gericht op het bevorderen van de conditie, stabiliteit (valpreventie), mobiliteit en cognitieve functies en het plezier staat voorop. Iedereen kan meedoen!

Gymnastiek
De oefeningen zijn gericht op beweeglijkheid, ontspanning, lichaamsbesef, vaardigheden, oriëntatie, creativiteit en samenwerking. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de groep kan er van alles aan bod komen: oefeningen op de stoel, op muziek, loopoefeningen, gooien, vangen, mikken. Het bewegen is een middel tot iets, de beweegactiviteiten zijn gericht op het bevorderen van de conditie, stabiliteit (valpreventie), mobiliteit en cognitieve functies. Lestijd: Woensdagmorgen 9.30 – 10.30 uur.

Ontspannen en bewegen
Hier ligt het accent op het bewegen, het bewust leren aan- en ontspannen van spieren na en tijdens de bewegingen, het bewust worden hoe men beweegt en het bepalen van grenzen wat het lichaam kan. Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van materialen en muziek. Dit om de spieren te versterken, te leren ontspannen, of om een beweging beter te leren voelen. Lestijd: Dinsdagmorgen 10.30 – 11.30 uur.

Assen Vaart Welzijn
Roelien Jans / Ingrid van Vugt

0592 – 37 03 15 / 0592 – 35 65 74
janskleinehout@nullgmail.com / van-vugtjes@nullhome.nl
www.vaartwelzijn.nl/ouderen/mbvo

Klik op onderstaande button om te bestellen

 

Datum & tijd


 

Location

Online Event

Deel dit bericht