Menu Sluiten

Beweging | Anatometics – bewegen uit begrip

by
37 37 people viewed this event.

Anatometics – bewegen uit begrip

Leer je lichaam beter kennen en beheersen door middel van zeer uiteenlopende oefeningen.

 

Al voor de geboorte beginnen we te bewegen. Niemand heeft ons dat geleerd, niemand zegt hoe het moet en toch als je naar hele jonge  kinderen kijkt zie je een souplesse en gevoel voor balans dat weinig volwassenen bezitten. Schoenen, stoelen, smart-phones, eenzijdige belasting en vaak ook goedbedoelde adviezen maken dat we steeds jonger last krijgen van ons lichaam. In deze lessen onderzoeken we hoe we die natuurlijke gratie en dat gemak terug kunnen vinden en kunnen implementeren in ons dagelijks leven. Niet zozeer door een bepaalde houding op te leggen – maar door te leren schadelijke dingen te laten. We leren begrijpen en voelen waarom iets schadelijk voor ons is, hoe we daar mee op kunnen houden en geven zo ons lichaam niet alleen de ruimte voor herstel en ontwikkeling, maar ook om het plezier in beweging en spel weer terug te vinden.

In deze lessen combineren we hedendaagse medisch inzichten met soms eeuwenoude ervaringskennis. Qi Gong, Yoga, Mindfulness, en Tibetaanse massage bijvoorbeeld, naast Alexander Techniek, Pilates en Natural Movement. Oriëntaalse dans, Franklin Methode en Essentrics, naast Animal Movement en Thai Boksen. Ook doen we heel uiteenlopende oefeningen: zelfmassage, introspectie en observatie, naast uitleg, bewegen en partneroefeningen. Overigens zijn er voor mensen die i.v.m. Covid liever geen partneroefeningen doen altijd alternatieven.  En er zijn online oefeningen beschikbaar voor thuisstudie.

Start lessen

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen, – ongeacht je leeftijd, fitheid of blessures -, maar zeker ook voor dansers, musici en acteurs die vaak hele hoge eisen aan hun lichaam moeten stellen.

De eerste cursus start op zaterdag 1 oktober van 10.00 – 12.00 en bestaat uit 5 twee-wekelijks lessen. Meer informatie op onze website www.archoo.nl.

De andere lessen zijn: tot de kerst zijn: 15/10, 29/10, 5/11, 17/11

docent: Hanneke van Brakel

info@nullarchoo.nl

0612126329

www.archoo.nl

Klik op onderstaande button om te bestellen

 

Datum & tijd

zaterdag, 1 oktober 2022
 

Location

Online Event
 

Categorie

Deel dit bericht